czas ok. 15min l. porcji 1
Składniki:
- 24 truskawek
- 30 jagód
- bita śmietana
- lody truskawkowe
- lody śmietankowe
- lody czekoladowe
- trzy czubate, małe łyżki cukru i mieszamy
- dwa listki mięty
- roztopiona czekolada
Narzędzia:
- duża szklanka
- nożyk
- miska
Sposób przygotowania:
Zaczynamy od mieszanki owocowej. Kroimy truskawki na pół i wrzucamy do miski razem z jagodami. Wsypujemy trzy czubate, małe łyżki cukru i mieszamy. Następnie odstawiamy na bok miskę. Teraz bierzemy szklankę i wkładamy jedną łyżkę lodów truskawkowych ( pamiętajcie o równej warstwie ). Na lody wrzucamy 1/3 mieszanki owocowej. Następnie na mieszankę kładziemy jedną łyżkę lodów śmietankowych. Potem znowu tyle samo mieszanki owocowej. Ostatnim smakiem lodów są lody czekoladowe, też jedną łyżkę. Na koniec wrzucamy resztę mieszanki owocowej, bita śmietana, rozpuszczona czekolada ( robimy zebrę ) i listki mięty. Nasz lodowy deser gotowy.
Niestety tego zdjęcia deseru nie mam, ale założę się, że wiecie o co mi chodzi i jak to wygląda.
Składniki:
- 24 truskawek
- 30 jagód
- bita śmietana
- lody truskawkowe
- lody śmietankowe
- lody czekoladowe
- trzy czubate, małe łyżki cukru i mieszamy
- dwa listki mięty
- roztopiona czekolada
Narzędzia:
- duża szklanka
- nożyk
- miska
Sposób przygotowania:
Zaczynamy od mieszanki owocowej. Kroimy truskawki na pół i wrzucamy do miski razem z jagodami. Wsypujemy trzy czubate, małe łyżki cukru i mieszamy. Następnie odstawiamy na bok miskę. Teraz bierzemy szklankę i wkładamy jedną łyżkę lodów truskawkowych ( pamiętajcie o równej warstwie ). Na lody wrzucamy 1/3 mieszanki owocowej. Następnie na mieszankę kładziemy jedną łyżkę lodów śmietankowych. Potem znowu tyle samo mieszanki owocowej. Ostatnim smakiem lodów są lody czekoladowe, też jedną łyżkę. Na koniec wrzucamy resztę mieszanki owocowej, bita śmietana, rozpuszczona czekolada ( robimy zebrę ) i listki mięty. Nasz lodowy deser gotowy.
Niestety tego zdjęcia deseru nie mam, ale założę się, że wiecie o co mi chodzi i jak to wygląda.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz