sobota, 4 lipca 2015

Kącik kucharski: Kurczak z grilla

    • Ciepło i upalnie - to już lato, a na lato tradycyjnie grill.
  •  czas: ok. 10 minut + marynowanie 2 godziny
  •  
  •  liczba porcji: 2–3

Składniki:

- 2–3 piersi kurczaka
- 1 łyżka miodu
- 1 gałązka świeżego tymianku
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka papryki
- 2–3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

  • KROK 1:Zabieramy się za marynatę, do miski wrzucamy wszystkie jej składniki i mieszamy dokładnie. Następnie wkładamy piersi kurczaka i obtaczamy w marynacie. Chowamy do lodówki na minimum 2 godziny.
  • KROK 2:Grillujemy w folii lub na grillu z pokrywą, aż do zrumienienia. I gotowe.
  • Dodatek: Kurczak z grilla świetnie smakuje z różnymi sosami i sałatkami. Smacznego!

                                                                                                                                                                                      EFEKT KOŃCOWY


POLECAM STRONĘ KULINARNĄ: Kotlet.TV

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz