- Ciepło i upalnie - to już lato, a na lato tradycyjnie grill.
- czas: ok. 10 minut + marynowanie 2 godziny
- liczba porcji: 2–3
Składniki:
- 2–3 piersi kurczaka
- 1 łyżka miodu
- 1 gałązka świeżego tymianku
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka papryki
- 2–3 łyżki oleju
- 1 łyżka miodu
- 1 gałązka świeżego tymianku
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka papryki
- 2–3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:
-
KROK 1:Zabieramy się za marynatę, do miski wrzucamy wszystkie jej składniki i mieszamy dokładnie. Następnie wkładamy piersi kurczaka i obtaczamy w marynacie. Chowamy do lodówki na minimum 2 godziny.
-
KROK 2:Grillujemy w folii lub na grillu z pokrywą, aż do zrumienienia. I gotowe.
Dodatek: Kurczak z grilla świetnie smakuje z różnymi sosami i sałatkami. Smacznego!
KROK 1:Zabieramy się za marynatę, do miski wrzucamy wszystkie jej składniki i mieszamy dokładnie. Następnie wkładamy piersi kurczaka i obtaczamy w marynacie. Chowamy do lodówki na minimum 2 godziny.
KROK 2:Grillujemy w folii lub na grillu z pokrywą, aż do zrumienienia. I gotowe.
Dodatek: Kurczak z grilla świetnie smakuje z różnymi sosami i sałatkami. Smacznego!
EFEKT KOŃCOWY
POLECAM STRONĘ KULINARNĄ: Kotlet.TV
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz