Składniki:
-470 ml zimnej wody-płatki róży
-cukier puder
-15 ml soku z cytryny
-kiwi
-truskawki
-melon
-ananas
-mięta
-jagody (czarne)
Narzędzia:
-dzbanek
-osobna miska na każdy smak lodów
-kubeczki lub specjalne foremki do lodów
-patyczki
Sposób przygotowania:
Do dzbanka wlewamy zimną wodę. Wsypujemy cukier puder (1-2 łyżki). Następnie wyciskamy sok z cytryny i dodajemy go do dzbanka. Mieszamy! Pora na owoce. Myjemy je wszystkie (dokładnie), następnie obieramy ze skórki i kroimy na drobną kostkę (lub plasterki). Teraz trzeba zdecydować jakie owoce chcemy na patyku. Niech wyobraźnia działa. Każdą kombinację wrzucamy do osobnych misek. Do pojemniczków po serkach lub jogurtach-wkładamy przygotowane owoce. Oczywiście każda miska do jednej z kubeczków. Następnie zalewamy wodą ze dzbanka. Wkładamy patyczki do pojemniczków. I wkładamy do zamrażarki na kilka godzin (4 lub więcej).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz