SKŁADNIKI:
-pomidory koktajlowe (Najlepiej takie większe)
-oliwki
-pieprz
-biały ser np. ricotta, kozi, albo zwykły twaróg ( jeśli nie macie takich serów użyjcie serka ALMETTE. Do serka ALMETTE nie musicie już dodawać bazylii, soli i pieprzu. )
-bazylia
-szczypior
-sól
Narzędzia:
-rękaw cukierniczy (niekoniecznie)
-deska
-miska
Sposób przygotowania:
Pomidory nacinamy na krzyż (nie do końca!), a następnie wydłubujemy z nich całe wnętrze. Kolejne zadanie to...
przygotowanie twarogu. Do miseczki wrzucamy ser i bardzo drobno posiekaną Bazylię doprawiamy pieprzem i solą - mieszamy bardzo dokładnie. Białą masę przekładamy do rękawa cukierniczego i nadziewamy nim pomidorki.
W pomidorze robimy małą dziurkę i wsadzamy małe ździebko szczypiorku. Następnie przybieramy środek tulipana
pokrojonymi oliwkami.
Dodatek:
Możecie też zrobić dziurkę pod spodem pomidora i wsadzić tam jedną łodygę od cebulki dyńki.
EFEKT KOŃCOWY
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz