poniedziałek, 22 czerwca 2015

Kącik kucharski: Pomidorowe tulipany

SKŁADNIKI: 

-pomidory koktajlowe (Najlepiej takie większe) 
-oliwki 
-pieprz 
-biały ser np. ricotta, kozi, albo zwykły twaróg ( jeśli nie macie takich serów użyjcie serka ALMETTE. Do serka ALMETTE nie musicie już dodawać bazylii, soli i pieprzu. )
     -bazylia 
     -szczypior 
     -sól   

Narzędzia: 

-rękaw cukierniczy (niekoniecznie)   
-deska  
-miska

Sposób przygotowania:

     Pomidory nacinamy na krzyż (nie do końca!), a następnie wydłubujemy z nich całe wnętrze. Kolejne zadanie to...
     przygotowanie  twarogu. Do miseczki wrzucamy ser i bardzo drobno posiekaną Bazylię doprawiamy pieprzem i          solą - mieszamy bardzo dokładnie. Białą masę przekładamy do rękawa cukierniczego i nadziewamy nim  pomidorki.
     W pomidorze robimy małą dziurkę i wsadzamy małe ździebko szczypiorku. Następnie przybieramy środek tulipana
     pokrojonymi oliwkami.

Dodatek: 

Możecie też zrobić dziurkę pod spodem pomidora i wsadzić tam jedną łodygę od cebulki dyńki.

EFEKT KOŃCOWY




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz